Adres

Kempenaar
8242 BD Lelystad

Openingstijden

Ma – Za 9:00 – 17:00
Zo – Gesloten

Bel ons op

Bel ons op

Parket Schuren en Lakken

085 - 1301 477offerte aanvragen

Schuur Expert voor een ongeëvenaarde houten vloer

Parket schuren en lakken

Een hoogwaardige parketvloer gaat een leven lang mee. Helaas kunnen parketvloeren wel slijtage gaan vertonen, zeker als deze al jarenlang intensief gebruikt worden. Het is in dat geval zeker niet nodig om een nieuwe parketvloer aan te schaffen. Laat uw parket schuren en lakken of schuren en oliën door Schuur Expert en uw vloer ziet er weer als nieuw uit. Weet u niet zeker of uw vloer geschuurd moet worden? Onze professionele parketteurs komen vrijblijvend bij u langs om de vloer te beoordelen. Wij adviseren u over de behandeling die nodig is om uw vloer weer volledig te herstellen. U krijgt altijd een advies op maat.

Houten vloer schuren en lakken

Parket schuren en lakken wordt altijd stapsgewijs uitgevoerd, van grof naar fijn. Wij schuren uw houten vloer altijd stofvrij. Dit is niet alleen prettig voor u en uw interieur, maar zorgt ook voor prettige werkomstandigheden voor onze medewerkers. Het aantal fasen dat nodig zijn om het parket te schuren is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Hoeveel beschadigingen zijn er?
 • Hoe ernstig is de slijtage?
 • Hoeveel beschermlagen moeten er geschuurd worden?
 • Wat is de gewenste nieuwe afwerking?

Parket dat na het schuren een lakbeurt krijgt moet fijner geschuurd zijn dan bij parket schuren en oliën. Hoelang het schuren van parket in beslag neemt verschilt per vloer. Zo is een parket dat op een ondervloer is bevestigd veeleisender doordat de spijkers of pins na het parket schuren ingeslagen moeten worden. Hierdoor ontstaan gaatjes die weer opgevuld moeten worden. Schuur Expert geeft altijd een persoonlijk advies over parket schuren en lakken of oliën.

Parket olie kleuren door parketschuurspecialist

Wilt u uw houten vloer een compleet andere uitstraling geven? Dat kan door parket olie kleuren. Een parketvloer dient altijd te worden afgewerkt met een beschermende olielaag of lak. Dit heeft niet alleen een beschermende werking, maar geeft de vloer ook een specifieke uitstraling. De laag zorgt voor een warmere uitstraling doordat de oorspronkelijke kleur van de parketvloer glanzender naar voren komt. Ook zijn er speciaal samengestelde lakken en oliën die uw houten vloer een andere kleur geven. Hierdoor hoeft u niet te investeren in een compleet nieuwe parket vloer als u uitgekeken bent op uw huidige vloer. Bij het parket schuren en lakken kiest u in dit geval voor een gekleurde lak of olie als afwerking.

Onderhoud parketvloer

Uw houten vloer laten schuren en oliën of lakken hoort bij het onderhoud van uw vloer. Na verloop van tijd gaan parket vloeren slijtage en vervuiling vertonen. Een parketvloer heeft echter een gigantisch lange levensduur en kan een leven lang meegaan. Om uw vloer in de oorspronkelijke staat te houden, is parket onderhoud noodzakelijk.

De slijtage van uw vloer is afhankelijk van het gebruik en hoeveel personen er in uw huishouden wonen. Zo kunt u na verloop van tijd kale plekken, beschadigingen of krassen in de vloer krijgen. Deze houden meer vuiligheid vast en gaan met de tijd meer opvallen. Ziet uw vloer er dof uit of ziet u verschillende beschadigingen? Dan is het tijd voor een inspectie door de parketschuurspecialist. Het valt aan te raden om niet te lang te wachten tot u actie onderneemt. Wanneer u langer wacht, kan de schade toenemen wat uiteindelijk zorgt voor hogere kosten. Bij hardnekkige slijtage en vuilplekken moet er namelijk zwaarder en dieper geschuurd worden. Er gaat een grotere laag van het parket af, wat de levensduur niet ten goede komt. Parket schuren en lakken dient op tijd en regelmatig uitgevoerd te worden. Zo heeft u zo lang mogelijk plezier van uw vloer.

Wanneer heeft u parketvloer onderhoud nodig?

Vraagt u zich af wanneer het tijd is voor parket schuren en lakken? Er zijn een aantal signalen die duidelijk maken dat de tijd is gekomen voor het parket schuren en lakken of parket schuren en oliën. De belangrijkste indicaties zijn:

 • Zichtbare kleurverschillen door zonlicht
 • Krassen, deuken en slijtplekken in de parketvloer
 • Parket heeft een doffe uitstraling
 • Er is zichtbare waterschade
 • Het parket moet worden uitgebreid
 • U bent toe aan een nieuwe kleur en/of uitstraling
 • U wilt een onderhoudsvriendelijke parketvloer

Parket schuren Lelystad

Schuur Expert is een landelijke organisatie en onder andere actief in Lelystad. Wij hebben 25 jaar ervaring in het schuren van houten vloeren. Bent u benieuwd hoe wij te werk gaan om uw houten vloer weer in topconditie te brengen? Neem contact met ons op wanneer u uw parket wilt laten schuren en lakken of oliën. Nadat u contact met ons heeft opgenomen, informeert onze specialist u over onze werkzaamheden wat betreft parket schuren en lakken. Allereerst worden een aantal vragen gesteld om een beeld te vormen van de situatie, zoals:

 • Om welke houtsoort gaat het?
 • Hoe is het parket gelegd en wanneer?
 • Is uw parketvloer vast of zwevend?
 • Heeft u interesse in meerwerk zaken?

Door deze inspectie kunnen wij u vrijblijvend een richtprijs geven. Vervolgens plannen we een afspraak in voor een inspectie. Ook dit is geheel kosteloos. Na de inspectie bij u thuis ontvangt u een deskundig en gedetailleerd advies om uw parketvloer weer als nieuw te maken.

Parketinspectie

Bij de parketinspectie kijken onze vloerexperts naar de huidige staat van uw parket. De inspectie bestaat uit een controle van:

 • De huidige afwerking
 • De historie van de vloer (is deze al eerder geschuurd?)
 • De toplaag dikte
 • De gewenste randafwerkingen van plinten en afdeklijsten

De parketschuurspecialist geeft een persoonlijk advies over het parket schuren en lakken of parket schuren en oliën en de verschillende afwerkingsproducten waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u er onder andere voor kiezen om uw eiken parket te beschermen met een vrijwel onzichtbare lak. Hierdoor behoudt uw eiken vloer de natuurlijke houtkeur en unieke matte uitstraling.

Parket Schuren en Lakken

Bel me terug

Wilt u door ons terug gebeld worden laat uw contact gegevens achter en wij nemen contact met u op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Parket Schuren en Lakken
Parket Schuren en Lakken

Wij staan klaar om uw VlOER WEER ALS NIEUW TE MAKEN

NEEM CONTACT MET ONS OP