Adres

Kempenaar
8242 BD Lelystad

Openingstijden

Ma – Za 9:00 – 17:00
Zo – Gesloten

Bel ons op

Bel ons op

Parket Schuren en Oliën

085 - 1301 477Offerte aanvragen

Professioneel en deskundig uw parket schuren en oliën

Parket laten schuren in Lelystad

Heeft u een houten vloer en kan deze wel een opfrisbeurt gebruiken? Het is aan te raden om een houten parket vloer te schuren en lakken. Het is aan te raden om dit te laten doen door een parketschuurspecialist. Een schuur expert gebruikt namelijk enkel hoogstaand apparatuur, waardoor uw houten vloer er weer uitziet als nieuw. Wilt u een houten vloer laten schuren en oliën. U bent aan het juiste adres bij de Schuur Expert.

Voordelen van parket schuren en behandelen

Wanneer u net een houten vloer laat leggen, bent u waarschijnlijk erg zuinig op de vloer. Het is immers natuurlijk materiaal en het vloeroppervlak wordt niet altijd even makkelijk schoon. U bent in staat om de houten vloer zelf te onderhouden, door onder andere de vloer regelmatig schoon te vegen en slijtage zoveel mogelijk te beperken. Echter komen er door de jaren heen vaak verweerde plekken en viezigheid op de vloer. Dan is het tijd om de vloer te schuren en behandelen. Na de behandeling ziet de vloer er weer uit als nieuw. Dit scheelt veel frustraties, onnodig boenen, verven of zelfs een nieuwe vloer leggen.

Waarom een houten vloer laten schuren en oliën door expert?

Er wordt vaak makkelijk gedacht over het parket schuren en oliën. U bent ook in staat om dit zelf te doen, maar het is in alle gevallen aan te raden om hiervoor een parketschuurspecialist in te huren. Deze beschikt over de beste apparatuur en jarenlange ervaring, waardoor de vlekken optimaal verwijderd worden en uw vloer er weer uitziet als nieuw. Veelgebruikte behandelmethoden zijn parket schuren en lakken of parket schuren en oliën. Een expert is in staat om u te adviseren over de meest geschikte methode. Daarnaast is het ook erg belangrijk om de vloer goed te reinigen voordat deze onderhoud ondergaat. Ook hier heeft een expert verstand van. Dus onthoud: een houten vloer laten schuren en oliën om ontevredenheid te voorkomen. In het ergste geval schuurt u de vloer te dun of bent u ontevreden over het resultaat na behandeling.

Parket schuren en lakken

Een parket vloer schuren vraagt om precisie. Een expert schuurt een houten vloer in 3 tot 4 fases. De fases zijn afhankelijk van de huidige staat van de vloer. In alle gevallen wordt de vloer eerst grof geschuurd en dit wordt steeds specifieker. Zo worden alle vieze plekken uitermate goed behandeld en met beleid verwijderd. Daarna heeft u de keuze in hoe u de vloer wilt laten lakken. Hierbij kunt u kiezen uit diverse varianten, van glanzend tot mat en in verschillende kleuren.

Een gelakte parketvloer staat bekend om de natuurlijke uitstraling. Welke na behandeling eens per periode een nieuwe laklaag nodig heeft. Dit is afhankelijk van het gebruik. Dit is een goede manier om de authentieke uitstraling van het hout terug te krijgen. Al is het wel mogelijk om te werken met kleuren die het hout wat opfrissen. Wil je echter grotere kleuraanpassingen doen? Dan is olie wellicht geschikter als behandelmethode.

Parket schuren en oliën

Bij parket schuren en oliën, doorloopt de vloer in eerste instantie hetzelfde proces als bij schuren en lakken. De vloer wordt eerst flink opgeschuurd en daarna in detail bijgewerkt. Zodra de vieze vlekken weg zijn, kan de vloer in de olie worden gezet. Ook dit beschermende middel is in allerlei speciale parket olie kleuren verkrijgbaar. Dit maakt het middel erg geschikt voor het kleuren van de vloer. En in tegenstelling van wat de naam doet vermoeden, is het effect van olie juist mat. Door parket schuren en oliën geef je de vloer een hoogwaardige bescherming tegen beschadigingen en vlekken in dagelijks gebruik, maar ook bescherm je de vloer optimaal tegen barsten onder invloed van temperatuurwisselingen. Dit is vooral erg handig wanneer u vloerverwarming heeft. Bij parket schuren en oliën, wordt het oliën in een vloeiende beweging gedaan. Dit om te zorgen voor een gelijkwaardige verdeling en goede bescherming van de gehele vloer.

Een geoliede vloer is goed beschermd tegen slijtage en vlekken, maar vraagt nog steeds om goed onderhoud. Vooral in het eerste jaar is het verstandig om de vloer nogmaals in de olie te zetten. Daarna kunt u de onderhoudsbeurt langer uitstellen afhankelijk van het gebruik, denk aan ongeveer 6 tot 12 maanden. Na iedere onderhoudsbeurt ontstaat er weer een hernieuwde matte look.

Parket olie kleuren

Bij de behandelmethode parket schuren en oliën heeft u keuze uit diverse kleuren parket olie. U heeft letterlijk keuze uit meer dan 40 kleuren. Van echte houtkleuren tot hout met een tint neigend naar roodbruin, geelbruin, groenbruin of juist echt donkerbruin, bijna zwart. Dit is dus ook een ideale manier wanneer u zo langzamerhand bent uitgekeken op de huidige kleur van het hout. Is de kleur wellicht dof geworden? Of bent u gewoon toe aan wat nieuws? Parket schuren en oliën is de perfecte oplossing voor het opfrissen van de ruimte. Al deze kleuren zitten op een kleurwaaier, welke u kunt lenen. Zo kunt u rustig kijken welke kleur het beste in uw ruimte past en zo tot de ideale kleurkeuze komen. Wederom een voordeel ten opzichte van zelf aan de slag met parket schuren en oliën, waarbij u de kans loopt net de verkeerde kleur olie te verkrijgen.

Parket schuren Lelystad

Bent u overtuigd van het parket schuren en oliën en dit te laten doen door een expert? Bij Schuur Expert in Lelystad bent u aan het juiste adres. We helpen u graag in Lelystad en omstreken met het onderhoud van uw parket vloer. Met 25 jaar ervaring zijn wij de expert in het schuren en behandelen van parketvloeren en kunt u uw vloer met een gerust hart aan ons overlaten. En heeft u advies nodig over welke behandelmethode het beste bij uw vloer past of hoe u uw vloer na behandeling het beste kan onderhouden? Wij adviseren u graag.

 Parket schuren en oliën

Bel me terug

Wilt u door ons terug gebeld worden laat uw contact gegevens achter en wij nemen contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 Parket schuren en oliën

Wij staan klaar om uw vlOER WEER ALS NIEUW TE MAKEN

NEEM CONTACT MET ONS OP