Adres

Kempenaar
8242 BD Lelystad

Openingstijden

Ma – Za 9:00 – 17:00
Zo – Gesloten

Bel ons op

Bel ons op

Parket Schuren? Wij maken uw vloer weer zo goed als nieuw!

Uw parket is de fundering van uw interieurstijl en die wilt u dus zo goed als nieuw houden! Waarschijnlijk zorgt u voor regelmatig onderhoud in de vorm van hardwax of een nieuwe laag parketolie. Toch kan het zijn dat u op een gegeven moment op zoek moet gaan naar zwaarder geschut: het parket schuren. De vloer straalt niet meer zoals eerst en wellicht ziet u hier en daar verkleuringen. Dit betekent gelukkig niet dat u een nieuwe vloer hoeft aan te leggen.

Of uw vloer simpelweg een flinke opkikker nodig heeft of door de jaren heen beschadigingen heeft opgelopen door schoenen, kinderspeelgoed en verschoven meubels, wij helpen u graag verder met de nodige renovaties. Wilt u uw houten vloer laten schuren, zodat deze weer kan stralen als voorheen? Parket schuren Lelystad staat voor u klaar. Voel u vrij en neem vrijblijvend contact met ons op.

Parket schuren – hoe gaat het in zijn werk?

Het parket schuren – dat klinkt wellicht als een behoorlijk agressieve behandeling. U zult zich misschien afvragen hoe het precies in zijn werk gaat. Daarom leggen wij dat graag stap voor stap voor u uit.

Allereerst verwijderen we alle spijkers in de parketvloer. Voor de randen maken wij gebruik van een daarvoor ontworpen kantschuurmachine. Tevens komen wij goed beslagen ten ijs met schuurpapier in verschillende groftes. Dit omdat de eerste iteratie een grover schuurpapier vereist dan de daaropvolgende rondes. Tijdens de tweede en derde schuuriteratie werken wij met een middelgrof schuurpapier, waarbij we met de lengterichting van het hout meegaan. U kunt het beste uw meubels afdekken of in een andere ruimte zetten, omdat er bij dit proces veel stof vrijkomt.

Na het schuren is het tijd om de schuurmachine erbij te pakken. Wij bewegen deze monotoon en altijd in dezelfde richting. Na het parket schuren, maken wij de vloer stofvrij om deze vervolgens af te werken met de nodige onderhoudsmiddelen.

De juiste afwerking na het parket schuren

Om uw parket weer nieuw leven in te blazen, is een goede afwerking belangrijk. U kunt er daarom voor kiezen om na het parket schuren de vloer te lakken, te oliën of te waxen. We bespreken hieronder kort de voor- en nadelen van deze opties.

Parket schuren en lakken

Het parket schuren en lakken heeft als voordeel dat u uw vloer een stuk onderhoudsvriendelijker maakt. U kunt kiezen voor een matte lakafwerking om de natuurlijke uitstraling van uw parket te behouden of u geeft de vloer een glanzende afwerking voor een zekere ‘Je ne sais quoi’. Nadeel van het parket schuren en lakken is dat u de vloer niet plaatselijk kunt laten bijwerken, als er een kras op komt. Ook kunt u de vloer niet in een kleur naar keuze afwerken.

Parket schuren en oliën

Het parket schuren en oliën biedt uw vloer een natuurlijk, matte uitstraling. Bovendien kunt u de vloer afwerken met een kleur naar keuze. In tegenstelling tot het parket schuren en lakken, kunt u met het parket schuren en oliën de vloer wel plaatselijk behandelen. Het nadeel van deze afwerking is dat een geoliede parketvloer veel stof aantrekt. Ook ontstaan er makkelijk vlekken. Het zal dus meer moeite kosten om de vloer te onderhouden. 

Parket schuren en afwerken met hardwax

Een hardwax parketvloer is tegen vocht bestand en het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. U heeft bovendien de keuze uit een matte en zijdematte variant. Hoewel het aanvankelijk wel te zien is, wanneer de vloer plaatselijk wordt bijgewerkt om bijvoorbeeld een kras te fiksen, zal het kleurverschil geleidelijk aan vervagen. Het nadeel van hardwax is dat u uw vloer om de paar jaar zult moeten polijsten. Ook is het goed om er rekening mee te houden dat een gekleurde hardwaxlaag de vloer moeilijker te herstellen maakt.

Zelf het parket schuren een goed idee?

Sommige mensen overwegen om het parket schuren zelf te doen. Hoewel het voordelen met zich mee kan brengen – u bespaart bijvoorbeeld flink op arbeidskosten – plakken er ook wat risico’s aan vast. Een parket schuren zonder ervaring kan resulteren in flinke beschadigingen in de vloer. Indient spijkers niet verwijderd worden of het apparaat niet in een constante snelheid over het parket wordt bewogen, is dit terug te zien op het parket. U moet comfortabel zijn met de werking van de schuurmachine en een goed type weten te huren dat makkelijk te bedienen is. Indien u ervaring heeft met vloeren schuren, is het het overwegen waard om het zelf te doen. Als u nog nooit een parket heeft geschuurd, kunt u het het beste aan een expert overlaten. De kans is namelijk groot dat u beschadigingen maakt op de vloer. Om dit teniet te doen, zult u meer geld kwijt zijn dan als u direct de hulp van een specialist had ingeroepen.

Waarom een parketschuurspecialist inhuren?

Waarom zou u uw houten vloer laten schuren door een schuur expert? Ten eerste zal een ervaren vakman geen fouten maken die een beginner wel kan maken. Hierdoor kunt u rekenen op minimaal overlast en het beste resultaat. Bovendien maakt een parketschuurspecialist gebruik van de beste materialen en zal hij geen halfbakken schuurwerk leveren om de klus maar sneller te klaren. Een parketvloer schuren vereist meerdere iteraties en daarvoor is inzicht en geduld nodig. Bovendien bent u met een specialist in de arm altijd goed verzekerd. Als u zelf aan de slag gaat of de hulp van een vriend inschakelt en de vloer raakt beschadigd, zullen de meeste opstalverzekeringen dit niet uitkeren.

Een specialist zal u bovendien kunnen adviseren welke afwerking u het beste kunt nemen en hoe u de vloer kunt onderhouden, zodat deze weer jaren meegaat. De juiste afwerking kiezen is zeer belangrijk, want zoals u gezien heeft, zit er een flink verschil tussen een geoliede en een gelakte parketvloer. Wilt u uw houten vloer laten schuren door een ervaren en betrouwbare parketschuurspecialist met 25 jaar ervaring? Dan komen wij graag bij u langs om uw vloer te analyseren en u vrijblijvend advies te geven!

Parket schuren

Bel me terug

Wilt u door ons terug gebeld worden laat uw contact gegevens achter en wij nemen contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Parket schuren lelystad
parketschuurspecialist

Wij staan klaar om uw vlOER WEER ALS NIEUW TE MAKEN

NEEM CONTACT MET ONS OP